Als je ongeveer of wellicht precies weet wat je wil aan zonnepanelen op je dak wordt het tijd om de volgende stap te zetten n.l. het aanschaffen van de zonne-energie-installatie.

Zonnepanelen op je dak te zetten doen sommigen zelf maar de meeste consumenten schakelen een zonnepanelen-installateur in. Dat is -als het goed is- een vakbekwaam elektrotechnicus die alle ins en outs van een zonnepanelensysteem kent en de montage en technische installatie op een aan de situatie aangepaste wijze tot stand brengt. Bovendien geeft hij je een goede garantie op de installatie- en montagewerkzaamheden en zal bij onverhoopte problemen klaar staan om service te verlenen en de problemen op te lossen. Waar in de beginjaren de zonnepanelen een kleine nevenactiviteit was bij een beperkt aantal installatiebedrijven zijn er inmiddels veel geheel in zonne-energie gespecialiseerde installateurs op de markt verschenen. Die installateurs die ‘zonnepanelen’ installeren noemen wij zonnepanelen-installateurs.

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen laten leggen heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het financieel gezien een interessante optie. Door gebruik te maken van de zon kan je zelf relatief eenvoudig veel stroom opwekken. Na een jaar of 7 ben je uit de kosten en gaan de panelen daadwerkelijk geld opleveren. Het tweede voordeel is dat het bijdraagt aan een beter milieu. Doordat jij zelf stroom opwekt, hoef je geen grijze/vuile stroom van jouw energieleverancier in te kopen. Jij kunt dus ook op kleine schaal iets doen aan een beter milieu.

Een offerte opvragen bij leveranciers in de regio

Wanneer je aan de slag wil met zonnepanelen wil je natuurlijk dat dit gebeurt door een professionele partij, misschien wel het liefste uit de regio. Vaak zijn er dan referenties in de buurt. En bovendien is het handig met zaken als garantie. Als je nu bijvoorbeeld in Gelderland woont of juist zonnepanelen wil laten plaatsen in Zuid-Holland: dan is het ook fijn als de installateur hier vandaan komt. Vraag dus bijvoorbeeld een prijs op via zonnepanelenrevolutie.nl. Je ontvangt dan een voorstel van meerdere installateurs uit de regio. Op die manier weet je dat je niet teveel betaald voor de zonnepanelen en de montage ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here