Als je buitengesloten wordt van je woning dan is dit ontzettend vervelend. Vooral als het ook nog eens oer Hollands snert weer is. Dan wil je gewoon lekker gauw naar binnen kunnen. Jezelf buitensluiten gebeurt sneller dan je denkt. De pakketbezorger belt bijvoorbeeld aan, je komt naar buiten om een handje te helpen en de deur slaat dicht. Oeps, geen sleutel op zak. Daar sta je dan. Wat moet je dan doen? Dat lees je hier in deze blog.

Blijf rustig!

Het allereerste advies is dat je rustig blijft. Niet in paniek raken. Want als je wel in paniek raakt dan maak je het alleen maar erger. Door paniek stijgt je cortisol (stresshormoon) en dat zorgt ervoor dat je in de vecht vlucht modus komt. Met andere woorden, jouw hartslag gaat omhoog, je bloeddruk stijgt en je kan niet meer logisch en helder nadenken want je wilt uit dit situatie.

Tenzij je huis op dat moment in brand staat en al je huisdieren zijn nog binnen is er geen enkele reden om in paniek te raken omdat je je huis niet binnen kunt. Je zult namelijk goed of kwaadschiks heus je huis wel weer binnen komen.

Observeer jouw omgeving

Kijk eerst eens rustig of er misschien een raampje ergens open staat zodat je via die weg naar binnen kunt. Lukt dit niet? Probeer dan of je met een ander hulpmiddel uit jouw omgeving jezelf weer binnen kunt krijgen. Of bel bij de buren aan voor een kleerhanger of iets anders om de deur te openen.

Als dit niet lukt en je bent nog steeds buitengesloten kun je altijd een goede slotenmaker raadplegen die jou kan helpen om weer in jouw woning te komen. Daar zitten helaas wel kosten aan verbonden maar dan weet je wel dat je op een goede en veilige manier terug in je woning komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here