Als er iets dat wel heel erg vervelend is en tot veel schade leidt, dan is het wel een gesprongen leiding. Water is namelijk super vervelend en kan alle kanten op stromen en sijpelen tussen bijvoorbeeld vloerdelen of elektra en daardoor nog meer schade veroorzaken. Dat is gewoon echt funest en het is dus zaak dat je weet wat je moet doen als jouw leiding springt. Wat je moet doen lees je hier in deze blog.

Rustig blijven nadenken

Allereerst, raak niet in paniek. Hoe vervelend een gesprongen leiding ook is, er gaat niemand dood. Het ergste wat er kan gebeuren is dat er spullen beschadigd raken. Ook super vervelend natuurlijk maar niet onoverkomelijk.

Draai de hoofdkraan dicht

Blijf dus rustig, adem even in en uit en tel even tot tien. Draai als eerste de hoofdkraan dicht. Dit zorgt er voor dat het water niet eindeloos blijft stromen. Breng rustig voor jezelf in kaart waar de gesprongen leiding bevindt. Kijk alvast of je spullen die van waarde zijn daar uit de buurt kunt halen.

Als een leiding gesprongen is en je weet waar de lekkage zit dan is het belangrijk dat je deze markeert zodat je precies weet waar de lekkage is. Als je een beetje technisch en handig bent kun je dan proberen om de gebroken leiding zelf te vervangen maar als je dat lastig vindt is het beter om iemand te huren.

Want je wilt natuurlijk niet nog een keer te maken krijgen met een lekkage en het is ook zaak dat de lekkage goed gerepareerd wordt. Dus begin er alleen als je het ook echt zelf kunt. Anders kun je beter iemand zoeken aan wie je het kunt uitbesteden. Maar het allerbelangrijkste is toch wel, blijf kalm. Want paniek lost nooit iets op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here