Een van de duurste en kwetsbaarste onderdelen van uw zonne-energiesysteem zijn de accu’s. Bovendien hebben accu’s een kortere levensduur en moeten zij dus worden vervangen, in tegenstelling tot de meeste andere zonne-energiecomponenten. Daarom is het belangrijk om goed voor uw zonnepanelen te zorgen. Dit artikel vertelt u de beste manier om dit te doen. 

Zorg ervoor dat je de batterij zo min mogelijk volledig laat leeglopen

Goed onderhoud kan de levensduur van uw batterijen aanzienlijk verlengen. In het algemeen geldt dat hoe meer u een batterij gebruikt, hoe sneller deze na verloop van tijd zal ontladen. Om de laadcycli zo lang mogelijk te laten duren, moet u voorkomen dat de batterij volledig wordt ontladen en overladen. Probeer de capaciteit van uw batterijen op 50% of meer te houden. Als u de batterijen verder laat ontladen, kan dit leiden tot onnodige slijtage. Om een volledige ontlading te vermijden, is het raadzaam een batterij met een hogere capaciteit aan te schaffen. 

Doe een regelmatige inspectie van je zonne-energiesysteem 

Probeer uw zonnepanelen eens per maand te controleren op mogelijke problemen. Als u loodzuur-batterijen gebruikt, is het een goed idee om gedistilleerd water bij te vullen, zodat de batterijplaten ondergedompeld zijn in water. Elke zonnebatterij moet ook worden gecontroleerd op lekken en corrosie in de buurt van de polen en kabels. Tenslotte, vergeet niet de batterij te controleren op hot spots. De ene batterij kan inderdaad warmer lijken dan de andere, vooral rond de kabelschoenen en de kabeluiteinden. 

Houdt de batterij weg van extreme temperaturen 

Zonnecellen functioneren het best bij kamertemperaturen rond 25 graden Celsius. Daarom is het belangrijk batterijen te beschermen tegen extreme hitte en bevriezing om hun levensduur te verlengen. Dit kunt u doen door dat batterij goed op te bergen en weg te houden uit de zon. Als de zonnebatterij buiten wordt gehouden, zorg er dan in ieder geval voor dat u hem plaats in een waterdichte gesloten ruimte die ervoor zorgt dat vocht en inkomend zonlicht de batterij niet beschadigt. Daarnaast kan een gesloten ruimte voor de batterij helpen om bevriezing te voorkomen tijdens de winterdagen. 

Wilt u er zeker van zijn dat uw zonnepanelen voldoende zonne-energie kunnen opnemen, maar heeft u beperkte ruimte om zonnepanelen te installeren? Dan zorgt u ervoor dat u een zonnepaneel koopt met een garantie op het hoogste rendement. Kijk voor meer informatie op zonnekeus.nl/zonnepanelen. Zonnekeus kunt u helpen om voor jouw specifieke woonsituatie een  passende zonne-oplossing samen te stellen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here