Een lekkage hebben is enorm vervelend want waterschade geeft heel veel gedoe. En het is gewoon zonde als je enorm veel schade hebt en die je dan weer moet herstellen. Daarom is het ook heel erg belangrijk om zo snel mogelijk een lekkage op te sporen en deze ook te (laten) verhelpen. Maar hoe doe je dat? Hoe spoor je een lekkage op? Dat lees je hier!

Lastig te ontdekken

Het nadeel van een lekkage is dat het vaak heel erg lastig te ontdekken is. Meestal ontdek je een lekkage pas als het te laat is en dat de schade dan al te groot is. Dat is vervelend! Maar gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten.

Een lekkage opsporen kun je bijvoorbeeld doen door te letten op vocht en schimmelplekken in het huis. Als er namelijk ergens een lekkage is gaat het vocht daar zitten en dat geeft vlekken of schimmelplekken.

De wc papier truc

Lekkende leidingen opsporen is best lastig maar als je het vermoeden hebt dat een leiding lekt kun je ook de wc papier truc toepassen. Wat je doet is een stukje wc papier (of keukenrol) pakken en daarmee langs de leidingen vegen. Zodra je ziet dat het wc papier nat is, weet je dus dat je op die plek een lekkage hebt.

Professional inhuren

Als je zeker wilt weten dat een mogelijke lekkage goed opgespoord en verholpen kan worden dan is het soms gewoon echt verstandig om een professioneel iemand in te huren. Het nadeel hiervan is dat het geld kost en daar moet je rekening mee houden en natuurlijk ook kunnen missen.

Belangrijkste met een lekkage, hoe je die ook wilt opsporen, is dat je het tijdig doet. Want als een lekkage niet op tijd wordt opgespoord dan leidt dit tot veel schade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here