Waarom kun je het beste een uitvaartverzekering afsluiten?

Een overlijden is nooit te voorspellen. Dat kan vroeg of laat zijn. Ook al is het geen prettig onderwerp om bij stil te staan maar toch is het verstandig om na te denken over een uitvaart  verzekering. Een begrafenisverzekering dekt de kosten die bij een uitvaart of crematie komen kijken. Deze kosten kunnen hoog oplopen, zeker als je een uitgebreide mooie begrafenis of crematie wilt. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Een uitvaart verzekering vergelijken is de basis om een goede beslissing te nemen en na te denken over welke uitvaart verzekering je graag wilt.

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Je hebt meerdere soorten van de begrafenisverzekering. Een uitvaart verzekering vergelijken kan nuttig zijn om te kiezen welke het beste bij jouw wensen past. De kapitaal uitvaartverzekering keert het bedrag voor begrafenis of crematie uit na overlijden. Zo kun je de begrafenis zelf naar wens in laten delen door nabestaanden. De natura uitvaart verzekering keert zoals de naam als zegt de begrafenis uit en geen geld. De begrafenis of crematie wordt geheel door de verzekeringsmaatschappij geregeld. Vaak bestaat dit uit een basispakket. Waarbij alle benodigdheden voor een uitvaart aanwezig zijn. Een combinatie uitvaartverzekering is een combi tussen een natura uitvaart en aanvullend bedrag voor eventuele extra’s tijdens de begrafenis. Ook is er de tweelevenpolis waarbij twee partners op dezelfde polis zijn verzekerd. Als een overlijdt wordt het totale bedrag uitgekeerd. Voor mensen op hogere leeftijd die over een aardig centje beschikken is er de koopsom uitvaartverzekering. Deze betalen de premie ineens zodat nabestaanden geen extra kosten hebben voor de uitvaart.

Verschil tussen uitvaart en overlijdensrisicoverzekering

Een uitvaartverzekering keert uit nadat iemand overlijdt en de persoon is levenslang verzekerd. De overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit als iemand voor de einddatum van de looptijd overlijdt. Overlijdt iemand na de looptijd, dan is de verzekering al gestopt en wordt er niet meer uitgekeerd. Het bedrag van deze verzekering is vrij besteedbaar voor de nabestaanden en hoeft niet perse aan een begrafenis of crematie te worden besteedt in tegenstelling tot een uitvaartverzekering. Een overlijdensrisico verzekering is geschikt voor mensen met een (terminale) ziekte die op korte termijn of binnen enkele jaren kunnen overlijden.

Voor- en nadelen van een uitvaartverzekering

Het grote voordeel is dat bij het overlijden de kosten van een crematie of begrafenis zijn gedekt en de nabestaanden dus niet met hoge kosten zitten. Hierdoor kan een uitvaart naar wens plaatsvinden. Nadeel is dat in sommige gevallen de verzekeringsmaatschappij bepaald hoe de uitvaart eruit komt te zien zoals basis elementen en niet een hele uitgebreide uitvaart. Ook bepaald de verzekeraar welke begrafenis ondernemer het wordt. Niet altijd worden alle kosten gedekt. Soms moeten nabestaanden een gedeelte zelf betalen.

De 3 beste tips om een uitvaartverzekering af te sluiten

Zorg ervoor dat je goed vergelijkt zodat je niet te duur uit bent. Voor ongeveer een tientje in de maand heb je al een uitvaartverzekering. Maak een checklist van de uitvaart en stel je wensen samen. Tot slot kijk je goed naar de polisvoorwaarden en wacht je niet te lang me afsluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here