Je hebt pas een kind gekregen of je kinderen zijn flink gegroeid. Opeens heb je meer ruimte in huis nodig. Maar hoe? In dit artikel beschrijven we de mogelijkheden die je hebt om meer ruimte in huis te creëren!

Opruimen

De eerste optie om meer ruimte in huis te creëren is de meest simpele: opruimen! Nu denk je misschien: met opruimen ga ik toch nooit meer ruimte creëren? Echter bezit je vaak een hoop spullen die je niet meer gebruikt. Kijk maar eens goed om je heen. Misschien heb je wel een 2de kast in je kamer staan waar eigenlijk niks in of op staat? Of een 2de bankstel waar nooit iemand op zit? Dit zijn allemaal dingen die ruimte in beslag nemen. Ruimte die je kunt gebruiken voor andere dingen! Bepaal dus goed wat je gebruikt in huis, en wat eigenlijk weg kan. Heb je nog niet genoeg extra ruimte na het opruimen? Dan zijn er nog twee andere opties:

Verhuizen

De meest ingrijpende optie is om te gaan verhuizen. Je kunt een groter huis uitzoeken, en je probleem is opgelost. Echter is verhuizen een hele opgave. Je moet namelijk een nieuw huis zien te vinden, je oude huis verkopen en al je spullen verhuizen. Allemaal dingen die je niet binnen een paar uur gedaan hebt. Ook kom je in een andere omgeving terecht terwijl je misschien niet weg wilt uit je vertrouwde buurt. Daarom is er gelukkig nog een minder ingrijpende optie:

Verbouwen

Om meer ruimte in huis te creëren is de beste optie vaak verbouwen. Zo kun je in je vertrouwde omgeving blijven wonen, en hoef je niet je huis te verkopen. Betreft verbouwen heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk uit laten bouwen, een kamer aan laten bouwen, of een houten schuifpui plaatsen. Tegenwoordig bestaan er prefab aanbouwen, opbouwen en uitbouwen. Zo ben je dus in korte tijd klaar, zonder al teveel geld kwijt te zijn. Heb je dus snel meer ruimte nodig, dan is dit vaak de beste oplossing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here