Afval scheiden
Langzamerhand is Nederland steeds bewuster bezig met het milieu. Dat begint al heel simpel met afval scheiden. Glas in de glasbak, plastic en oud papier apart inzamelen en groente, fruit en tuin afval in de groene bak. Dat is beter voor het milieu, maar ook beter voor onze portemonnee. Je zou het misschien niet verwachten, maar afval is waardevol. Het zink uit oude batterijen wordt bijvoorbeeld gebruikt om zinken dakgoten van te maken. Het afval dat niet gerecycled kan worden, gaat bijna allemaal naar de verbrandingsoven. De verbranding levert energie op voor stroom of stadsverwarming.

Zonne energie
Een andere manier om geld te verdienen is besparen op je energie kosten. Een goed voorbeeld daarvan zijn zonnepanelen. Met zonnepanelen wek je je eigen energie op. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Maar hoe pak je dat nou aan? Hoeveel zonnepanelen heb je eigenlijk nodig en wat zijn nou goede zonnepanelen. Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen? Zomaar een paar vragen die bij mij opkwamen toen ik zelf nadacht over zonnepanelen. Dat kun je natuurlijk allemaal zelf uitzoeken, maar de tijd daarvoor had ik niet. Daarom heb ik ervoor gekozen om hier een lokale specialist voor in te schakelen. Ik heb in Google gezocht op zonnepanelen Losser en zo kwam ik terecht bij een lokale ondernemer die gespecialiseerd is in zonnepanelen. Zij komen bij je thuis en kijken samen met je of je dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en welke investering er nodig is.

Isolatie van je woning
Je kunt er ook voor kiezen om je woning te laten isoleren. Het voordeel is niet alleen dat je huis in de winter warmer blijft, maar ook dat het in de zomer lekker koel blijft in je woning. Hiermee bespaar je dus op je gas kosten, maar in de zomer ook op je energie kosten, doordat je minder hoeft te koelen door een airco of een ventilator.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here