Wilt u overstappen op milieuvriendelijke en duurzame energie? Laat dan zonnepanelen plaatsen op uw woning of bedrijfspand in Emmeloord. Want voor zowel particulier als zakelijk gebruik is de stap naar zonne-energie een hele verstandige. In deze blog leggen we u uit wat de voordelen van zonnepanelen bij u in Emmeloord zijn, of de panelen op elk dak passen en hoe het zit met de kosten.

Daarom zonnepanelen in Emmeloord:

  • Flinke besparing op energiekosten. Zeker voor u als zakelijke gebruiker (bedrijven verbruiken immers meer stroom dan een gemiddeld huishouden)/
  • U verhoogt de waarde van uw woning of bedrijfspand
  • Zonnepanelen kunt u eventueel ook meenemen bij verhuizing
  • Zonnepanelen hebben een lange levensduur tot wel 35 jaar
  • U draagt bij aan een duurzame wereld en aan de verbetering van het milieu

Wat kosten zonnepanelen?

Natuurlijk heel mooi die voordelen, maar wat kosten zonnepanelen voor u in Emmeloord eigenlijk? Want de kosten in aanschaf spelen een hele belangrijke rol voor het wel of niet kiezen van zonne-energie. We kunnen u hier helaas geen standaardprijs geven. Omdat dit afhangt van een aantal factoren. Zo betaalt u voor de panelen zelf, de installatie en al het toebehoren. Dus hoe meer panelen u nodig hebt, des te hoger ook die prijs zal zijn. Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van de grootte van uw woning of bedrijfspand en de energiebehoefte.

Ook hebben niet alle merken en type panelen hetzelfde bedrag op het prijskaartje staan. Daar komt bovenop nog de kosten voor de omvormers, kabels en andere en andere accessoires, zoals een zonneboiler. Wel zijn er manieren om het u de financiering van de zonnepanelen aantrekkelijk te maken.

Vraag de BTW terug

Stapt u als inwoner van Emmeloord over op zonne-energie? Dan kunt u de BTW over de aanschaf van de zonnepanelen terugvragen. Wel zijn er een aantal voorwaarden verbonden om zo’n uw BTW terug te mogen vragen:

  • U bent een particuliere afnemer
  • U heeft een BV waarvan u de grootaandeelhouder bent. In dit geval kunt u de BTW op persoonlijke titel terugvragen. Hetzelfde geldt wanneer u vennoot in een VOF bent.
  • De zonnepanelen heeft u aangeschaft voor uw eigen woning. De energienota staat op uw naam
  • Wilt u de BTW terugvragen, dan moet dat in de maand nadat de panelen zijn geplaatst

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan bent u eigenlijk verplicht om aangifte BTW te doen. Daar zijn wel een aantal specifieke regels en voorwaarden weer aan verbonden. Een complexe materie als u niet zo thuis bent in Belastingen en aangifte doen. Uw specialist in zonnepanelen kan u hierbij in Emmeloord helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here