Wat is zonnestroom?

Zonnestroom is elektriciteit uit zonlicht. Zonnestroom wordt ook wel PV genoemd. Dit komt van het Engelse PhotoVoltaic. Deze stroom kan worden gebruikt om lampen te laten branden, de ijskast koud te houden, televisie te kijken etc. Kortom: het is dezelfde stroom die bij u uit het stopcontact komt. Naast deze vorm van zonne-energie is er ook thermische zonne-energie. Hierbij wordt de warmte van de zon gebruikt om bijvoorbeeld water te verwarmen. Een zonneboiler levert thermische energie.

Wat verandert er aan mijn woning?

De zonnepanelen worden op het dak geplaatst. Zo dicht mogelijk bij de panelen wordt de omvormer geplaatst. Meestal is dat onder het dak. Ook zijn de panelen te plaatsen op een sedumdak van Groendaktotaal, hierdoor kan je een milieu neutraal huis bouwen! De omvormer zet de energie die door de panelen is opgewekt om in bruikbare energie. Van de omvormer gaat de stroom via kabels naar de meterkast. Deze kabels kunnen door de vloer gaan, maar ook door het trappenhuis. In overleg met u wordt gekeken wat de beste optie is. De stroom gaat via de meterkast naar de rest van de woning.

Hoeveel panelen heb ik nodig?

Het aantal kWh dat zonnepanelen in een jaar opwekken, wordt berekend door het aantal Wp van een paneel te vermenigvuldigen met 0,85. Wij leveren panelen met verschillend vermogens. Onze gangbare panelen zijn 230 of 240 Wp. Een gemiddeld huishouden verbruikt zon 3500 kWh per jaar. Voor deze hoeveelheid energie is een systeem nodig van 3500 x 1,15 = 4025 Wp. U heeft ongeveer 16 a 17 zonnepanelen om volledig op zonne-energie over te kunnen gaan.

Waarom is het verstandig om nu panelen te nemen?

Net als bij alle producten wordt er constant onderzoek gedaan naar de verbetering van zonnepanelen. Het is echter niet verstandig te gaan wachten totdat zonnepanelen beter en goedkoper worden. Zo gaan de ontwikkelingen in de verbetering van zonnepanelen langzaam. Door zonnepanelen vergelijken kunt u besparen op de kosten. Weinig mensen weten dat zonnepanelen al meer dan 30 jaar op de markt zijn en dat er in deze tijd weinig veranderd is. Wanneer panelen een hoger rendement hebben, worden ze ook duurder, dus per saldo maakt het weinig verschil. Uiteraard zal er over langere periode, zeg 10 jaar, wel vooruitgang geboekt zijn in efficiënte benutting van oppervlaktes. Daarnaast stijgt de energieprijs met minimaal 5% waardoor uw besparing elk jaar hoger wordt!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here