Een woning laten bouwen duurt vaak lang. Als u een woning laat bouwen staat er in het contract binnen hoeveel werkbare werkdagen een woning gereed zal zijn nadat de beganegrondvloer gereed is. Dit is het moment dat de werkbare werkdagen pas daadwerkelijk in gaan. Denk hierbij aan 270 dagen. Uiteraard verschilt dit per geval. Of u nu een villa of een twee-onder-een-kap laat bouwen, en of u een rieten dak of tegelvloer wilt laten zetten, of bijvoorbeeld een mooie landelijke keuken op maat wil.

Alles heeft invloed op het aantal dagen dat het duurt voordat uw woning is opgeleverd. Ook een feestdagen, vakanties en het seizoen. In de winter kunnen werkzaamheden in verband met vorst wel eens stil komen te liggen. De aannemer houdt in een logboek bij welke werkdagen als onwerkbaar worden beschouwd. Denk aan extreme weersomstandigheden zoals storm of hagelbuien.

Wordt uw woning later dan de afgesproken datum afgeleverd, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De hoogte hier van zal worden berekend aan de hand van een specifieke formule.
Een prefab woning zal echter veel sneller kunnen worden opgeleverd. Zo snel, dat uw woning al na ongeveer 3-4 maand bewoonbaar is. Dit komt doordat de onderdelen waar het huis is uit opgebouwd al van te voren worden gemaakt, prefabricage. Dit versnelt het bouwproces aanzienlijk. Daarnaast zullen de kosten worden gedrukt doordat er minder uur moet worden gewerkt aan de te bouwen woning. Dit zijn de redenen dat steeds meer mensen overstappen en een prefab huis laten bouwen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here