Vermoed je een lekkage? Dan is het belangrijk dat je de lekkage snel gaat detecteren. In dit artikel lees je hoe je lekkages detecteren kunt. Zo bespaar je kosten en voorkom je een waterschade.

Controleer je watermeter

Een van de beste manieren om lekkages te detecteren is door de watermeter te controleren. Om dit te doen moet je eerst al het water in je huis afsluiten. Sluit alle kranen af en zorg ervoor dat de vaatwasser en de wasmachine niet draaien. Kijk vervolgens of de meter begint te veranderen. Als dat zo is, heb je waarschijnlijk een snelstromende lekkage. Verandert de meter niet onmiddellijk, wacht dan twee uur en controleer hem opnieuw. Is de watermeterstand veranderd, ondanks dat al het water uit staat? Dan heb je misschien te maken met een trage lekkage.

Houd je waterrekening in de gaten

Als je waterrekening voortdurend stijgt, maar je gewoonten in watergebruik niet veranderd zijn, dan kan een lekkage de oorzaak van de stijgende kosten zijn. Verzamel een paar rekeningen van de afgelopen maanden en vergelijk ze om te zien of er een gestage stijging is. Je waterrekening moet van maand tot maand binnen hetzelfde bereik blijven. Het is het beste om een professionele loodgieter een grondige controle van alle leidingen te laten doen.

Controleer je buitenkranen

Belangrijk bij lekkages detecteren is dat je niet alleen binnenshuis controleert. Een lekkage kan zich ook buitenshuis bevinden. Controleer je buitenkranen door er een tuinslang op te bevestigen. Als er water door de aansluiting sijpelt terwijl de slang loopt, vervang dan de rubberen pakking van de slang en controleer of alle verbindingen goed vast zitten.

Gebruik je gezond verstand

Maak er een gewoonte van regelmatig achterin kasten en onder wasbakken te kijken naar tekenen van schimmel of vieze geurtjes die op een lek kunnen wijzen. Een snelle blik kan je veel geld besparen voor dure reparaties. Overweeg een professionele loodgieter een jaarlijkse inspectie van je huis te laten uitvoeren om te controleren op lekkages of potentiële problemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here